Sider

søndag 28. februar 2016

Samstrikking av sokker

Jeg har meldt meg inn i en Facebookgruppe som heter Samstrikking hvor det skulle samstrikkes sokker.  Jeg fant fram Siljagarn fra garnlageret og begynte.  
Så deilig innimellom å strikke noe etter oppskrift og følge den.  
(Jeg skal begynne med armene på genseren i Symre og da må jeg tenke litt.) Jeg strikker sokker innimellom, mest stripete sokker. Jeg har vært med på 2 sokke KALer tidligere og det er veldig greit.
Her er første sokk strikket så langt som det her kommet mønster.  Sort og magenta på pinne nr 2,5.

Jeg har et annet par sokker på pinnene også,  men disse går det tregt med. Dette er strikkingen som er med til min Far nå når jeg besøker han på sykehjemmet. Far har Alzheimer.

Noen ganger husker han meg og at jeg strikker.  Derfor passer jeg på at jeg har med samme strikkingen over lang tid.  Jeg liker å strikke striper, og flere ganger har han sagt at jeg strikker for smale striper. Han liker bredere striper. En gang jeg besøkte han, smilte han varmt mot meg og sa til de andre. "Dette er søsteren min som er så flink til å strikke.  Tar jeg ikke mye feil har hun strikket genseren hun har på seg også." Genseren hadde jeg strikket, men søsteren var jeg ikke, men en han kjente godt.
Silja på pinner nr 2,5 dette også. Striper med blått flammegarn og sort i "vrangborden", blått flammegarn resten av foten.  Ikke noe å spare på dette flammegarnet. Bare å bruke det opp.


2 kommentarer:

Magda Elin Johnsen sa...

Fine farger sammen Lisbeth. Lykke til med prosjektene��

Barwitzki sa...

Jeg har så mange prosjekter i hodet og nå jeg syr arm sammen med kroppenstrikke fra jakken. Jeg presentere midden mars. Den er en
bursdagsgave til sønn. Jeg mener en veldig fin jakke eller kofte.
Min 2. jeg strikket. Glede :-)))
Strømpe og sokker jeg bruker også, alltid veldig god å strikke.
Veldig vakre farger og hyggelig med strippe også. Jeg kan så godt
forstå sykdommen din far og din erfaring. Min mor 93 har demens og
jeg tar mye tid, de bruker masse kjærlighet og omsorg, som små barn.
Så veldig fint hvis du finner hjerte kontakt. Ønsker best deg og dine
Lisbeth. Hilsen og klem fra Viola