Sider

lørdag 5. januar 2013

Mønsterlaging til tovet sitteunderlag

Nå er vel ikke tovet sitteunderlag det vanskeligste å lage mønster til.  Det er jo bare en firkant som er tovet. 
På en av kveldsturene i Malvikmarka var jeg litt kjapp da vi satt rundt bålet og savnet noe varmt og lett å sitte på. Jeg skulle lage mønster til "vårt eget" sitteunderlag.

Nå er jeg i gang. Fant fram mønsterbordene tegnet ut på mmpapir til en vest til Mannen i hønsestrikk i 1978. Den ble veldig fin, syns jeg,  Mannen var ikke like begeistret. 
Mye enklere å bruke Excel "arket" med rutenett på 3 x 3 mm. Slipper å tegne om når jeg gjør noe feil. Det er bare å kopiere og legge til eller ta bort.

Prøvelapp med Cortina og Fritidsgarn fra garnlageret. Tovet på 40 gr i vaskemaskina.

Prøvelapp, gammelt og nytt rutemønster
Her er garnlageret mitt med garn for toving. 650 grm. Noe Cortina, Fritidsgarn og noe ukjent kjøpt på Garnhuset i Trondheim.  Utfordringen blir å få til et pent sitteunderlag med så få farger som mulig uten å kjøpe mer garn.

Mønster og prøvelappen skal presenteres neste onsdag, så får vi se om det blir godkjent. Blir det godkjent skal jeg strikke ett og lage ferdig mønsteret.
Blått, sort, ublekt, rosa, grønt og burgunder i diverse ullkvaliteter

2 kommentarer:

Helle sa...

veldig kjekt med tovede sitteunderlag på tur. Kan jo hende mannen blir mer fornøyd når hen kjenner hvor godt og varmt det er å sitte på?

Misemor sa...

Så artig! Det blir nok godkjent ja, tenker jeg. =)
Klem Tone =)