Sider

lørdag 6. februar 2016

Dette skal bli en genser i Symre fra Telespinn

I fjor kjøpte jeg Symre fra Telespinn på Koftefesten i Trondheim. 500 gr gråblå og 200 gr ubleket hvitt.  Mykt og deilig norsk garn. Jeg la opp til en genser i høst, en helt enkel en, men det ble liksom ikke sånn jeg ville ha den.

Så fikk jeg en ide til en genser, strikket ovenfra og ned med hvite kanter, grove fletter, en litt rett opp og ned genser.  Jeg la den påbegynte genseren til side og fant frem  prøvelappen på pinner 3, 3,5 og 4, nøstetreet og et nytt hespe.


På Telespinn sine sider står det: "Symre strikkegarn er et tynt totråds garn som er svært blankt og mykt. Symre består av 80% mohair fra norske unggeiter og 20% norsk lammeull. Strikkefastheten er ca. 22 msk per 10 cm på pinne nr 3,5."
Strikkefastheten min ble 21 msk per 10 cm på pinne nr 3,5.  Når oppskriften skal lages etter hvert som du strikker må det skisseres, regnes, måles og prøves underveis. Det å finne flette som passet tok sin tid. Enten ble den for puslete eller for innviklet.  Fletten skal ligge i rettmaskene, ikke markeres med vrangmasker foran.

Strikker ovenfra og ned fordi jeg har begrenset med garn.  (Selv om det skal være nok med 400 gr til en Medium genser og jeg har 500 gr.)  Det er også veldig greit å strikke fra toppen og ned. Lett å prøve og justere underveis.

Her er jeg i gang. Den hvite kanten er ferdig, maskene er fordelt til for- og bakstykke og skuldre. Grønne markører er plassert for raglanuttaking og mørke røde for flettestart. Nå er bare resten igjen.

Oppskrift:  Fra hodet mitt, skisser og kalkulator.
Garn: Symre fra Telespinn
Pinner:  3,5

2 kommentarer:

rett og vrang sa...

Ser spennende ut! Strikka en gutteshorts i dette garnet før jul. Nydelig garn!

Bodil sa...

Så spennande prosjekt og fint garn :) Kjekt å laga si eiga oppskrift.Ha ein fin dag.