Sider

onsdag 31. august 2011

Sorte masker til besvær

I helga har jeg lagt opp til 2 nye arbeider. Begge i sort. Ett par sokker til en fotballspiller og en tunika til meg selv.
Sokker skulle være enkelt. På pinner nr 3. Men det ble ikke det. Måtte rekke opp 2 ganger før jeg fant riktig maskeantall. Nytt garn som oppførte seg som om det var tynnere enn det var. Fint å skylde på garnet.
Så var det tunikaen.  Oppskrift (engelsk) og garn kjøpt på Island.  Blanding av Mohair fra Gjesdal og PlateLopi. Opplegg og vrangbord på pinne nr 7. I oppskriften sto det: På engelsk: Strikk glattstrikk i 36 cm. Skift til pinne nr 5. Det kunne umulig stemme at det skulle skiftes pinne midt på bolen. Så jeg strikket med pinner nr 5 etter vrangborden.  Heldigvis kom jeg ikke så langt.  Hadde andre ting å gjøre.
Heidi padler utover. Trondheim i det grå
Mandag fikk jeg besøk av Inger Margrethe med tunikaen hun kjøpte ferdig på Island.  Og jo da, på bolen før fellingen til midjen ble strikkefastheten mye mindre.  Altså, oppskriften var riktig den.
Den som har prøvd å rekke opp PlateLopi vet at det nærmest er umulig. Men heldigvis var det en tråd Mohair som hold tråden med PateLopi.  Det var ikke en morsom jobb. Nå er den gjort og jeg fortsetter på pinne nr 7.

Skulle egentlig forsatt med Fanagenseren i Finull og montert kjolen....... Nei det får vente.

2 kommentarer:

Sidselsidserk sa...

Oj - ja dette er ikke trivelig arbeid, men så bra at du greide å rekke opp (må se det lyse i det vettu:-)
Tunikaen så fin ut så jeg følger spent med...

Helle sa...

opprekking er noe ordentlig herk. Godt du klarte å begynne på nytt. har akkurat selv vært borte i det samme med skift av pinne midt på bolen. Tror jeg foretrekker alminnelig felling for fasong.